4 Mayıs 2014 Pazar

Ev yapımı bisküvi:)

Diyetisyenin ara öğünler için light bisküviler yerine önerisi ev yapımı tarif..  Denedim. Tadı da oldukça güzel oldu:) Afiyet olsuuun...
 
Malzemeler;
Kuru incir
Kuru kayısı
Hurma
Ceviz, Fındık, Badem
"Tarçın"
 
Yapılışı;
Miktarlar keyfi. Hangisinin tadı daha belirgin olsun isterseniz onu çok koyun. Herşeyi rondoya atıyoruz. İyice eziyoruz. Sonra kesme tahtasının üzerinde merdane ile düzeltiyoruz. Bisküvi kalıbıyla şekil çıkarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 5-10 dakika pişiriyoruz. Dikkat uzun kalınca yanıyor:)) 
Tabi kiii ara öğünde sadece 1 tane yiyoruz. Diyet deyip hepsini yemiyoruuuz..
 
 
                            
 

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder