15 Ağustos 2014 Cuma

Aşk Tanrıçası'nın Yemek Okulu, Melissa Senate

Hikayemizde fal bakmaya meraklı bir büyükannemiz var. İnsanlara hayatlarının aşkının nerede olduğunu söyleyen bir Aşk Tanrıçası... Elindeki küçük taşlarla torunu Holly'nin de falına bakıyor ve hayatının aşkının "sa cordula" yemeğini seven bir erkek olacağını öngörüyor. Sa cordula bildiğimiz kokorecin biraz daha çiğ ve bezelyeli hali... Kitapta anlatıldığına göre hiç kimse bu yemeğe katlanamıyormuş. Gerçekten Google'a yazıp fotoğraflarına bakınca pek de iştah açıcı görünmedi gözüme..

Hayatının aşkı olduğunu düşündüğü adamdan ayrılan Holly, Mavi Yengeç Adası'nda yaşayan büyükannesinin yanına döner. Hem aşk acısını atlatmaya çalışır, hem de yeniden yemek yapmaya başlar. Tam kendini biraz toparlamışken babaannesi ölür ve  İtalyan yemekleri verdiği kursu kendisine miras bırakır. Bu Holly için bir yere ait hissetmenin ilk adımıdır... Yalnız bir sorun vardır Holly yemek pişirmeyi bilmemektedir.
 
Holly babaannesinin tariflerindeki bir tutam dilek ve bir hüzünlü anıyı düşünürken ve durmadan daha iyi yemek yapabilmek için makarna hamuru yoğururken ilk ders gelir çatar. Holly'nin 4 öğrencisi ve öğrencilerinden birinin yakışıklı babası ile olan içten ve komik hikayesi anlatılıyor kitapta. Holly pes etmeden babaannesinin kusursuz tariflerini deniyor ve bir yandan da hazır olduğunda kendine ait bir tarif oluşturuyor.. Bakalım Holly gerçek aşkı ve kendine ait sihirli malzemesini bulabilecek mi?

Çok güzel bir sonla biten, her sayfada yüzünüzü gülümseten sıcacık bir yaz romanı.. Gerçi elinizde 2 günden fazla kalacağını sanmıyorum.. Benim gibi İtalyan mutfağı aşığı biri için anlatılan yemekler müthiş iştah açıcıydı. Kitabın sonunda yaptığı yemeklerin tarifleri de var. Özellikle Milano usulü Risotto denemeye değer görünüyor. Keyifle tavsiye ediyorum..

Yazar: Melissa Senate
Çevirmen: Nilgün Birgül
Yayınevi: Martı yayınları

DR: 14,40TL
İlkNokta: 16 TL
İdefix: 14,40 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder