21 Ocak 2016 Perşembe

Çi, Azra Kohen


Fi, Çi, Pi serisinin 2. kitabı Çi. "Fi ile çıkılan yolculuğun tek durağıdır Çi" şeklinde tanıtılmış arka kapakta. Fi'de heyecanla nokta koyduğumuz hikaye kaldığı yerden devam ediyor. 
Can Manay sabrının sonunda Duru'suna ulaşabilecek mi? yoksa Duru, Deniz'de boğulmayı mı seçecek?
İlk kitapta zaman zaman bahsedilen Eti karakteri, burada iyice enteresan bir konuma geliyor. Can Manay ile Eti'nin ilişkisi nedir? Bu bağımlılık nereden gelmektedir? 
Fi'de şanssız karakterimiz Bilge, Can Manay'ın danışmanı oluyor. Bilge şanssızlığını yenebilecek mi? İlk kalp acısı ile yeni bir sıcaklığın arasında hayatına devam edebilecek mi?
Özge yüzüne kapanan her kapının ardından "darbe" yapmaya karar verir. Çıkarmaya çalıştığı magazin dergisi birilerinin canını fena yakınca kendini iyice Sadık'ın kollarında bulur. Nereye gitse içine çekildiği bir çarkla ve yediği dayakla sığındığı bir camide kendine gelir Özge. Bir şeylerin değişmesi gerektiğini anlar. "Çatlama cesareti gösteren bir tohum" gibi aydınlanır. 


Deniz'inden ayrılan Ada, müziğine bağımlı Göksel ve bir hayatın sorgulanması ile ilerleyen kitap sizi Pi'ye adım adım hazırlıyor.
Bu hikayeden bana kalan "Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Ne kötü gibi görünen tamamen kötü, ne iyi görünen şeyin ardında her zaman iyi bir dilek var" oldu. Ara bir kitap gibi Çi. Hikayeler daha kısa kısa. Oldukça akıcı olan bu kitabı keyifle tavsiye ediyorum.

Yazar: Azra Kohen
Yayın evi: Destek yayınları

DR: 13,87 TL
İlkNokta: 14,25 TL
İdefix: 13,87 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder