18 Aralık 2017 Pazartesi

Ölmek için On üç Sebep, Jay Asher

Kahramanımız Hannah Baker, intihar eden bir lise öğrencisi. Ölmeden önce onu bu ruh haline sürükleyen 13 kişiyi ve yaşadığı 13 hikayeyi kasetlere kaydediyor ve bir zincir başlatıyor. Kaseti alan, kendisinden sonra adı geçen kişiye kasetleri yollamak zorundadır. Yoksa kasetler ortaya çıkacaktır. Enteresan bir hikaye. Özellikle yazarın müzede gezerken rehberin sesinden ilham alıp bu hikayeyi yazmış olması ilginç geldi bana. 

Bazı noktalarda Hannah'ın anlattığı nedenler bir insanı ölüme sürüklemeye yeter mi diye sorguladığım oldu ancak sonuçta Hannah'ın genç bir kız olduğunu ve hassas bir ruh haline sahip olduğunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. Sonuna doğru yaşadıkları ve yardım isteklerine bir türlü karşılık bulamayışı ise ipleri koparan son nokta oluyor. Kasetleri dinleyen ana karakterimiz Clay Jansen'ın bu hikayedeki rolünü merak edeceğinize eminim.. 

Bu arada dizideki karakterlerin iyi seçildiğini düşünüyorum. Sadece Hannah düşündüğümden biraz daha hayat dolu görünüyor o kadar. "Hiçbir zaman yaptığınız bir şeyin -iyi ya da kötü- karşınızdakini nasıl etkilediğini bilemezsiniz." İyi bir mesaj bence...
Kitap okumaya değer. Keyifle tavsiye ediyorum.

Yazar: Jay Asher
Çeviri: Müge Atalay Bayyurt
Yayınevi: Artemis

DR: 13,20 TL
İdefix: 15,60 TL
İlkNokta: 18 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder