7 Şubat 2014 Cuma

Çok şekerli ölüm, Ayşe Erbulak

"Çok Şekerli Ölüm" Ayşe Erbulak tarafından yazılmış bir polisiye roman. Baş kahramanlarımız Zeynep ve Meral'in dedektiflik büroları var. Bu dedektiflik işi pek ilgimi çekmese de karakterlerin kanlı, canlı olduğunu söyleyebilirim.
Zeynep zengin bir ailenin, maymun iştahlı sayılabilecek kızı, Meral ise trajik bir kazada hem kocasını hem bacaklarını kaybetmiş, hayatla arasında duvarlar bulunan bir bilgisayar mühendisidir. Birbirine tamamen zıt bu iki ortak, ufak tefek işlerle kendi deyimleriyle "hafiyecilik oynuyorlar".
Olaylar Zeynep'in ablasının arkadaşı Nilüfer'in eski kocasının çok şekerli ölümüyle başlıyor. Şeker komasına girip doğal bir şekilde öldüğü düşünülen adamın, öldürüldüğüne inanan Nilüfer, Zeynep ve Meral ile bu olayın çözülmesi için anlaşıyor. Sonra olaylar inişli çıkışlı biçimde devam ediyor..
Kitabın ayrıntılarını vermeyeceğim tabii ama olayların ilerleyiş biçimini, kurguyu ve kitabın sonundaki çözümü bir hayli beğendiğimi söylemeliyim. Oldukça sürükleyici bir kitap.. Yazarın bir sonraki kitabı Limoni Ölüm okunacaklar listeme girmiş oldu. Ayrıca bölüm başlarındaki çizimleri de beğendim.
 
Bu arada DR'den aldığım kitap imzalı çıktı.. Şanslıyım. Keyifli vakit geçireceğiniz bir roman olduğunu düşünüyorum..
 
 
Yazar: Ayşe Erbulak
Yayınevi: Lal Kitap
 
DR: 10,99TL
İlk nokta: 12TL
İdefix:11,25TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder