23 Temmuz 2014 Çarşamba

Kan Gölü, Tess Gerritsen

Her yer bembeyaz.. Karlar tüm göl yüzeyini ve kasabayı kaplamış. Bu bembeyaz örtü, kötülükleri örtmek yerine "52 yıl" sonra yeniden yüzeye çıkarıyor.
 
Claire, babasını kaybedince kendinden iyice uzaklaşan oğlu Noah ile arasındaki bağı güçlendirmek ve yeniden huzurlu olabilmek için sessiz sakin bu buz gibi kasabaya yerleşiyor. Noah ise çok mutsuz ve kızgın, onu bu ölü kasabaya bağlayan hiçbir şey yok.
 
Kış yaklaştıkça kasaba kaynamaya başlıyor. Kasabanın gençlerinde bir tuhaflık ortaya çıkıyor ve olaylar bir gün bir çocuğun Biyoloji dersinde sinir krizi geçirip öğretmenini öldürmesiyle bambaşka bir boyuta ulaşıyor.
 
Uyuşturucu yok, ilaç yok.. Çocuğun davranış değişikliğini açıklayan hiç bir şey yok. Kasaba daha bu olayın şokunu atlatamadan, annesini ve kız kardeşini bıçaklayan bir çocuk, ortaya aniden çıkan toplu bir mezar..
 
Claire'in tüm bu şiddet eylemlerinin merkezinde gölün olduğunu düşünmesiyle başlayan nefes kesici olaylar. Tüm bu olayların ortasında mutsuz, yalnız bir adam, uzun zaman sonra kapıyı tekrar çalan aşk..
 
Tess Gerritsen'in tıbbi gerilim konusunda yazdığı bence en güzel romanlardan biri. Son sayfaya kadar soluksuz okuyacağınız, bu sıcak yaz aylarında kanınızı donduracak bir roman. Şiddetle tavsiye ediyorum.
 
Yazar: Tess Gerritsen
Yayınevi: Martı Yayınları
 
DR: 18 TL
İlkNokta: 15,20 TL
İdefix: 13,68 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder