7 Temmuz 2014 Pazartesi

Rica etsem saçımı okşar mısınız?, Mustafa Mutlu

Bir sabah uyandığınızda tek isteğiniz birinin saçlarınızı okşaması olursa ne yaparsınız? ve ne yazık ki çevrenizdeki kalabalık içinde bunu isteyebileceğiniz kimseniz yoksa?

"Rica etsem saçımı okşar mısınız?" kitaptaki en etkileyici öyküydü. Kısa öykü okumayı çok sevmezdim açıkçası.. Belki biraz Murathan Mungan hariç.. Taa ki Mustafa Mutlu'nun bu kitabı ile karşılaşana kadar..

Yalnızlığı, hayatın içinde verdiğimiz kararların, yaptığımız hataların bizi nerelere sürükleyeceğini akıcı bir dille anlatıyor yazar. Kendinizi bir romanın içindeymiş gibi hissedeceğiniz bir öykü kitabı bu.. Okuduğunuz her öykünün sonunda sizi bir sürpriz karşılıyor olacak..

Kitap arkasındaki yazı kitap hakkında çok az ipucu veriyor aslında:
Her "cambaz" dediğinde babası itiraz eder, "Cambaz değil, canbaz" diye düzeltirdi. "Canıyla oynayan manasında... İp canbazına ise rismanbaz denir." İp, durmadan kayıyordu ayaklarının altından... İlerlemek de zordu, dönmek de... Tam ortasındaydı halatın. İlerlemekten, ipin sonuna ulaşmaktan çoktan vazgeçmişti de...  Keşke orada kalabilseydi en azından. Elindeki denge çubuğu, değerleriydi bir bakıma...  Hayat ise ipin kendisiydi, sallanıp duran. Kendisi gibi, tüm dikkatini ellerine tutuşturulan "denge çubuğuna" verenler ise düşmeye mahkûmdu...

Özellikle yaz sıcağında, kasvetli, ağır kitaplar okumak istemeyenlere keyifle tavsiye ediyorum.
 
Yazar: Mustafa Mutlu
Yayınevi: Doğan Kitap
DR: 9,75 TL
İlkNokta: 10,40 TL
İdefix: 9,75 TL
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder