Tam buğday unu ile maceralarıma devam ediyorum. Bulut'a börek yedirmek isteyince tam buğday unundan bir yufka açsak nasıl olur diye düşündüm. Tarifleri biraz değiştirip, uygun bir hamura ve hem diş kaşıyacak kadar sert, hem de arka dişler olmadan çiğnenebilecek kadar yumuşak bir tarife ulaştım. Tuzsuz ve tam buğday unu ile içine ne isterseniz doldurabileceğiniz yufka börek tarifiiii geliyooor:
-2 su bardağı tam buğday unu
-1 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 çorba kaşığı yoğurt
-1 yumurta
-1 çay bardağı su
iç;
-yarım çay bardağı süt
-yarım çay bardağı zeytinyağı
-tuzsuz lor peyniri
-maydanoz
-dereotu
-nane
üzeri;
-yumurta sarısı
-çörek otu
Tüm malzemeleri bir araya getirip yoğuruyoruz. Yalnız suyu bir anda boca etmeyin biraz karıştırıp, yavaş yavaş koyun. Sonra da hamurun üzerine tülbent örtüp, 30 dk. dinlendiriyoruz.
Esas olay hamuru açmaktaydı benim için.. Yırtmadan genişlete genişlete üzerine hafif un serpip açıyoruz. İçine fırça ile süt-zeytinyağı karışımını sürüp, peynirli içi koyuyoruz ve sarıyoruz. Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serperek önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun bebiklere..
Not: Süt vaaar, yumurta vaaar.. aman alerjiye dikkat:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder