Evde peynir yapılır mı? Peyniri evde yapmak marketten almaktan bile daha kolaymış.. Hem katkısız, hem de tuzsuz oldu. İşte tarif;
-Yarım litre süt
-Limon
Sütü ocağa koyuyoruz. Kaynamadan hemen önceki fokurdama aşamasında limon sıkıyoruz. Limonu kaşık kaşık koyuyorum ben. Önce bir çorba kaşığı koyuyorum. Kesilmezse bir çorba kaşığı daha. Çok karıştırmayın. Hafifçe tahta kaşıkla bir alt üst edin. Yeşil peynir altı suyu çıkıp, tüm süt kesilince ocağın altını kapatın, süzün ve bir tülbent içinde tüm suyunu sıkın. İşte peyniriniz hazır. Yalnız içinde koruyucu olmadığı için 2-3 günden fazla bekletmeyin.
Afiyet olsun cücüklere..
Aaa ne kadar da kolaymış! Ellerinize sağlık. :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim değerli yorumunuz için..
Sil