2 Ekim 2014 Perşembe

Hasat, Tess Gerritsen

Tess Gerritsen'in 1996 yılında basılan ilk kitabı Hasat. Doğan kitap tarafından sonunda tekrar yayınlandı. Uzun zamandır heyecanla bekliyordum. Kesinlikle beklediğime değdi.
 
Kahramanımız Abby, cerrahi asistanlık programında öğrenim gören bir doktor. Abby, yorgun ama sevgilisi Mark ve gelecek hayalleriyle mutlu... Üstelik daha 2. yılında olmasına rağmen organ nakil grubundan teklif bile alıyor. Her şey mutlu mesut giderken, kalp nakli gereken küçük bir çocuk hayatına giriyor ve hayatı, kariyeri tepe taklak oluyor. Nakil listesinin ilk sırasında bulunan çocuk için alınan kalbi, zengin bir adamın karısına takmak istiyorlar. Abby ile arkadaşı Vivian Chao buna izin vermiyor ve  koşuşturmaca başlıyor. Konu, basit bir para oyunundan çok Rus mafyasının da dahil olduğu derinlikli bir olaylar zincirine dönüşüyor.  
 
ve hikayenin ortasında küçük bir çocuk, sol eli doğuştan olmayan Yakov.. Tüm bu olaylar zincirinin ortasında sadece annesinin yeşil gözlü olduğunu hatırlayan, hiç ağlamayan bu çocuk, hikayeye küçük bir pencere açıyor.
 
Birine güvenmek zor ama güveni kaybetmek çok kolay diye düşündüm kitabı okurken. Kitap inanılmaz akıcı ve heyecanlı.. Kitabın bitmesine 3 sayfa vardı ve hala olaylar heyecanını koruyordu düşünün.. Keyifle tavsiye diyorum. ve son cümlem kitaptaki en sevdiğim cümle olsun: Aşk öfke sözcükleriyle değil, susarak bitiyor...

Yazar: Tess Gerritsen
Çeviri: Sıla Okur
Yayın evi: Doğan Kitap

DR: 15 TL
İlkNokta: 16 TL
İdefix: 15 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder