8 Şubat 2015 Pazar

Karanlığın Ayak İzleri, Tess Gerritsen

Tess Gerritsen tarafından 1995 yılında In Their Footsteps adıyla yayınlanan kitap, Kasım 2014 itibariyle Karanlığın Ayak İzleri adıyla Martı yayınlarından yayınlandı. Bir hayli geç kalmış bir çeviri:)

Kahramanlarımız Berly ve John Tavistock İngiltere'de amcalarıyla birlikte yaşayan zengin bir abi kardeş. Hikayemiz amcanın, ailenin eski dostları için verdiği parti ile başlıyor. Biraz başına buyruk olan Berly partiye gelen ve eski bir CIA ajanı olan Richard Wolf'un adeta kollarına düşüyor. Buraya kadar kitap romantik komedi tadında ilerlerken, şişede durduğu gibi durmayan alkolün etkisi ile büyük bir aile sırrı açığa çıkıyor.

Anne ve babaları bir cinayete kurban giden Tavistock kardeşler aslında bunun basit bir casusluk vakasından ibaret olmadığını öğreniyorlar. Bu bilginin şoku ile kendilerini cinayetin işlendiği yer olan Paris'te buluyorlar. Anne ve babalarının ayak izlerinden yürürken, beklenmedik olaylar, bombalar, cinayetler peşlerini bırakmıyor. Sonu mu?? Bir Tess Gerritsen klasiği. Kurgu beklenmedik bir şekilde son buluyor. 


Eee müdavim olunca çok objektif olunamayabilir. Diğer romanlarıyla kıyaslarsam yine akıcı ve oldukça soluksuz ilerleyen bir roman. Gerçi olayların içine giriş biraz vakit alıyor ama kesinlikle sıkıcı değil. Yalnız kitap kapağını pek sevmedim. Kitabın kanlı ve gergin olduğu izlenimini vermiş. Pek alakası yok. Tam tersine romantizm biraz ağır basmış bence. Keyifle tavsiye diyorum.

Yazar: Tess Gerritsen
Çevirmen: Cumhur Mısırlıoğlu
Yayınevi: Martı yayınları

DR: 12,35 TL
İdefix: 13,68 TL
İlkNokta: 15,20 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder