26 Kasım 2013 Salı

eyvah! demir depom boş:)

Demir depolarınızın illa kiii, boş olması gerekmez tabii, bu küçük yöntemleri uygulayarak besinlerle aldığınız demirden maksimum fayda kazanabilirsiniz:)) Hele de hamileyseniz ya da doğum yapmışsanız daha bir önemli hale geliyor..
-yoğurtlu demir olmaz:) Kalsiyum demir emilimini azalttığı için ana öğünlerinizden çıkarmak gerekiyor. Ara öğünlerinizde ve bir meyve ile birlikte tüketirseniz çok faydalı:) Et yemeği yiyip, yanına yoğurtlu bir salata yiyorsanız, vallahi gitti demir..


-Siyah çay.. Mümkünse şekersiz ve açık.. Tabi günde 1-2 fincan.. Ve püf nokta ana öğünlerde kesinlikle çay içmiyoruuuuz..

  


-Kepek.. Zayıflayayım diye yediğiniz o kepek ekmeği, demir emilimini fena halde azaltıyor maalesef.. Yapılan araştırmalar kalori olarak kepek ekmeğinin, beyaz ekmekten pek de aşağı kalır yanının olmadığını gösteriyor.  Kepekli ekmek yerine "çavdar ekmeğini" tercih etmek gerekiyor.

-Et/Tavuk/Balık.. Ne varsa hayvansal ürünlerde var.. Mümkünse haftada 3 gün et yiyin. Etler yağsız olsun.. Demir kazanayım derken kolesterolden ölmeyin:)  Değilse, kuru baklagil, yeşil mercimek yemeği.. vb en yakın kurtarıcı...

-Yumurta.. Yumurta zengin protein kaynağına sahip.. Unutmayın yumurta beyazını yemezseniz, sarısıyla sadece yağ yemiş olursunuz. Mutlaka beyazını yiyin ve yumurta yediğiniz kahvaltıda peynir yemeyin..

Çok zor şeyler değil. Sadece alışkanlık haline getirmek lazım.
Unutmamak lazım, hayattaki en değerli varlığımız, sağlığımız..
Sağlıklı günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder