12 Kasım 2013 Salı

ilham veren küçük mutfaklar..

Mutfağınız küçük olabilir ama küçük detaylara dikkat ederek ferah ve yaşayan bir mutfağa sahip olabilirsiniz. İşte ilham veren örnekler...

thechiccurator.blogspot.com.br

                                                                                                             pinterest: Small Space Big Style

Açık renkleri tercih etmek, kullanacağınız aksesuarlarla mutfağınızı renklendirmek, koyu renk dolap kapaklarından daha zevkli olabilir... Ayrıca yerlerin seramik yerine parke olması daha sıcak bir hava katıyor... Son yıllarda bir hayli modaymış:). Bu örnekteki lambaya bayıldım:) 


                                                                                                                              how-do-it.info

Küçük mutfaklarda U yerine L mutfak tercih etmek, dolap miktarını azaltmakla birlikte daha ferah bir kullanım alanı sağlıyor..


Küçük mutfaklarda en büyük sıkıntı buzdolabı gibi kocaman bir şeyi mutfağa sığdırmaya çalışmakta.. Buzdolabını dayayabileceğiniz bir kolon varsa ne ala, yoksa mümkün olduğu kadar kapıdan uzaklaştırmak gerekiyor. İlk girişte gözünüze çarpan buzdolabı mutfağınızı daha küçük gösterebilir..



Biraz daha pahalı olmakla birlikte renkli bir buzdolabı seçerseniz, buzdolabınızı dekoratif bir objeye dönüştürebilirsiniz. En sevimli, renkli buzdolapları SMEG firmasından.. Detaylı bilgi buradan:) Ben en çok turkuaz olanları sevdim:)

amazinginteriordesign, decorista  
Açık raflar, dolaplardan daha uygun fiyata mutfak tasarımında kullanabileceğiniz mobilyalar haline geldi. Küçük bir mutfağınız varsa özellikle pencereye yakın noktada raf kullanarak mutfağa giren ışığın da artışı sağlanabilir..

shelterness.com

                                                                                                                     cottagemarket



Küçük mutfaklarda ise bence en önemli nokta fazla aksesuar kullanmamak.. Zaten küçük olan mutfağı iyice dar ve karanlık gösterebilir.



karadilata.blogspot.com 

Her şeyin, her detayını planlama delilerine gelsin:)
Mutlu haftalar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder